Over Sabine

Hallo, ik ben Sabine Silberhorn. Leuk dat je mijn site bezoekt!

Sabine Silberhorn

 

Wat maakt mij Dé HR-specialist voor kleine en grote musea?

 

Toen ik in 2008 met musea begon te werken, bleek ik mijn roeping helemaal te hebben gevonden: ik werd warm van de grote gedrevenheid en motivatie van de mensen die er werken.

Wat me opviel was dat veel musea sterk om de personen heen georganiseerd zijn en dat er veel projectmatig gewerkt wordt in wisselende samenstelling met weinig structuur. Je kunt er best grote ego’s aantreffen (met een klein hartje) en anders dan in andere bedrijfstakken spelen vrijwilligers een belangrijke rol voor het voortbestaan van veel musea.

Tenslotte heb ik musea leren kennen als organisaties met grotere ambities dan budgetten. Dit alles bij elkaar maakt musea als werkomgeving uniek. Door mijn combinatie van gedegen kennis van het HR-vak, mijn vermogen om out-of-the-box te denken en mijn wens om te begrijpen en structuur aan te brengen, kan ik musea helpen om beter te functioneren.

Wie ondersteun ik?

Ik bedien kleine, middelgrote en grote musea met de (aanvullende) HR-expertise die ze zelf niet in huis hebben. Jij kunt bij mij abonnee worden op de HR-Helpdesk speciaal voor musea of je HR-gerelateerde energievreters aan mij uitbesteden. Natuurlijk kun je mij ook inzetten als sparringpartner , coach of om jouw droombaan te creëren. Omdat ik weet wat er speelt in musea, omdat ik eigenwijze professionals begrijp, de liefde met de kunst deel en ondernemend ben, kan ik directeuren, HR-functionarissen en individuele medewerkers helpen hun volgende stap te zetten.

Ik begrijp eigenwijze professionals

Het is tijd om iets te bekennen: ik houd ervan om dingen zelf te doen en heb grote behoefte aan autonomie. In de loop der jaren kwam ik erachter dat er sprake is van een familietrekje, een erfelijke handicap, als je zo wilt. Mijn vader heeft ook altijd alles zelf gedaan. Zo heeft hij bijvoorbeeld ons huis zelf gebouwd, gewoon van betonbouwstenen, die hij zelf heeft geproduceerd. Hij werd er zo bedreven in, dat hij zijn eigen zaak ervan maakte.

Inmiddels heb ik een twee jaar oud zoontje die me dagelijks lessen leert in “zelf doen”. Met strenge blik en naar beneden getrokken lip laat hij me weten dat hij alles zelf wil ontdekken. Als toch iemand durft om hem een instructie te geven, roept hij opgewonden “laat, laat!”, pakt het voorwerp in kwestie af en brengt het in veiligheid. Als je het dan nog niet hebt begrepen en door wilt zetten, krijgt hij en driftbui en zet hij alle fysieke middelen in die hem tot beschikking staan: trappen, slaan, gillen…

De behoeftes van eigenwijze professionals kunnen botsen met de behoeftes van organisaties. In culturele instellingen heb je die vrije geesten heel hard nodig maar tegelijkertijd moeten ook gezamenlijke doelstellingen worden gerealiseerd. Bij alles wat je wilt veranderen of bereiken in je organisatie moet je rekening houden met dit krachtenveld. Je mag mij als klankbord gebruiken.

Ik begrijp ondernemers

In 2014 ben ik voor mezelf begonnen. In het begin was ik ervan overtuigd dat het commerciële gen bij mij niet aanwezig was. Dat zag ik als mijn grootste handicap. Ik heb geleerd dat de sleutel is om authentiek te blijven. Dan lukt het vanzelf om het vraagstuk “verkopen van je product of diensten” op een gepaste manier te benaderen. In mijn geval betekent dat: doen waar je goed in bent en waar je passie ligt. Heel goed weten wie je klant is en wat deze klant nodig heeft en wat hem of haar raakt. Hierover op een aansprekende manier communiceren. Werken aan je herkenbaar profiel en je online zichtbaarheid. Bij alles wat je doet, jezelf de vraag stellen: sluit dit nog steeds goed aan bij wie ik ben en wat ik kan betekenen voor anderen?

In wezen zijn dit relevante vragen voor iedereen die bezig is met ontwikkeling: of op persoonlijk vlak, op het vlak van je carrière of op organisatieniveau. Baseer je als beslisser je zakelijke keuzes op integriteit en eerlijkheid? Doe je dat, dan levert het je geloofwaardigheid op bij je medewerkers en je publiek. Maak de passende keuzes voor je organisatie door je altijd af te vragen, of dat wat je als organisatie wilt gaan doen bij de identiteit en de kernwaardes van de organisatie past.  Je mag mij gebruiken om hierbij te faciliteren.

 

Sabine SilberhornIk begrijp wat speelt in musea

Een stedentrip zonder de voor mij interessante musea te hebben bezocht, is voor mij ondenkbaar. Kunst ontspant me en ontroert me. Ik kan er helemaal in opgaan. Tussen 2004 en 2009 heb ik de Rietveld Academie bezocht en succesvol afgerond. Ik heb daar geleerd om mijn eigen stijl en beeldtaal te ontwikkelen en onconventioneel te denken en te doen. Vanuit mijn passie voor esthetiek kan ik me goed inleven in wat de mensen bezielt die in een museale context werken. Van 2008 tot 2013 heb ik als HR-Adviseur gewerkt bij het Van Gogh Museum. Vanaf 2014 heb ik HR-projecten uitgevoerd en ondersteuning geboden aan Paleis Het Loo, Kröller-Müller Museum, MOTI dat op het punt stond te fuseren met Stedelijk Museum Breda en Stadsmuseum Zoetermeer. De ontwikkelingen op het vakgebied houd ik bij en daar schrijf ik regelmatig over. Als je dit interessant vindt, kun je je abonneren op mijn nieuwsbrief.

 

Ik heb verstand van P&O

Wat mij aan het HR-vak interesseert is de overtuiging dat je, als je als organisatie op de lange termijn in je personeel investeert, daar altijd de vruchten van zult dragen. Ik ben een bouwer, geen afbreker. Met mij ga je zaaien, ontwikkelen, opbouwen en groeien. Door mijn achtergrond als psycholoog kan ik actuele situaties en uitdagingen in een breder theoretisch context plaatsen. Dat helpt om inzicht te krijgen, om te begrijpen. Als je de mechanismen die aan een ervaring of gedrag ten grondslag liggen, begrijpt, is dat de eerste stap voor bewustwording en verandering.

Door vragen te stellen, help ik je om het verschil te ervaren tussen HR-beleid omdat het hoort, omdat anderen het ook zo doen of omdat jullie het altijd zo gedaan hebben en HR-beleid dat werkt.

Naast mijn analytische en resultaatgerichte groei-benadering heb ik ook verstand van HR-administratie. Ooit begon dit met een HBO Personeelsadministratie opleiding bij de NCOI. Mijn interesse en kennis op dit gebied is sterk verbonden met mijn behoefte om de zaken op orde te hebben én de administratie efficiënt in te richten (dus ook zoveel mogelijk te automatiseren) zodat je tijd overhoudt voor de zaken die er echt toe doen. Natuurlijk kan ik je hierin adviseren en begeleiden.

 

Ik ben ervaringsdeskundige in (ogenschijnlijk) onorthodoxe loopbaankeuzes

Als je tot hier bent blijven doorlezen, heb je misschien al gedacht: wat heeft ze uiteenlopende dingen gedaan! De keuzes die ik maak zijn vaak intuïtief en de onderlinge samenhang ligt niet altijd meteen voor de hand. Je kunt ook zeggen: ik heb een interessant cv. Heel veel mensen vinden het moeilijk om heel gericht met hun loopbaan bezig te zijn. Zelf vond ik dat ook. Dus ben ik in 2011 vanuit mijn interesse voor loopbaanontwikkeling een opleiding tot Loopbaancoach gaan volgen. De tool box die ik daar vergaard heb, heb ik later nog aangevuld met een certificering voor het inzetten van PAPI, een persoonlijkheidsvragenlijst en Profile Dynamics, een drijfveeranalyse.

Vanuit mijn eigen ervaringen heb ik geleerd, dat het voor mensen met zeer uiteenlopende interesses belangrijk is om zoveel mogelijk van die interesses in hun dagelijks leven kwijt te kunnen. In plaats van je “ei” kwijt te kunnen in een functie, is het bij mensen met een breed spectrum aan talenten eerder een hele mand vol met eieren, van die ze maar niet zo goed weten hoe ze die op een goede manier kunnen inzetten. Dat vraagt een veel creatievere aanpak, waarbij je handvatten nodig hebt om je eigen ideale functie te creëren of een aantal functies, taken of interessegebieden met elkaar te combineren. Ik faciliteer je hier graag bij.

 

Wat mijn klanten aan mijn aanpak waarderen

Klanten voelen zich op hun gemak bij mij. Ze kenmerken mij als aimabel, betrokken, integer en open. Men ervaart dat ik me goed in hun beleving kan inleven en voelt een vertrouwensband met mij. Mijn manier van werken wordt als deskundig en professioneel omschreven. Bijzonder op prijs wordt gesteld dat ik een snelle denker ben, projecten in een kort tijdsbestek kan uitvoeren en een flexibele werkhouding heb. Mijn communicatie wordt als prettig ervaren omdat ik snel reageer en afstem en goed bereikbaar ben. De samenwerking met mij wordt als prettig ervaren en men waardeert mij als sparringpartner. Resultaten die klanten met mij bereikt hebben, zijn dat heikele punten bespreekbaar konden worden gemaakt en men in korte tijd veel inzicht heeft gekregen.

Sabine Silberhorn

 

Heb je nog vragen aan mij?

Neem gerust contact met me op.

Ik spreek je graag!

Sabine Silberhorn

Reageren is niet mogelijk