Ik ben directeur

Weer grip op personeel en organisatie

 
 • Ken je die diepe zucht omdat je met de riemen moet roeien die je hebt?
 • Zijn er teveel energie- en tijdvreters op je werk?
 • Mis jij de grip op personeel en organisatie?
 • Vind je het prettig om tools in handen te krijgen waarmee je ingewikkelde zaken simpel kunt maken?
 • Wil je dat iemand je het hoofdpijnwerk uit handen neemt?
 • Zit je organisatie in een fase dat er een professionaliseringsslag gemaakt moet worden?
 • Stel jij je regelmatig de vraag hoe je dit allemaal in godsnaam voor elkaar moet krijgen?

 

Jij bent directeur van een museum en dat is in tijden van afnemende financiële steun door de overheid een zeer pittige taak. Je moet van alle markten thuis zijn en roeien met de riemen die je hebt. Tegelijkertijd ben je gedreven en wil je juist meer: jouw museum op de kaart zetten,  naamsbekendheid vergroten en meer bezoekers trekken. Om dit voor elkaar te krijgen heb je personeel en organisatie nodig. Wat je ambities ook zijn: stel je kunt ze bereiken! En tegelijkertijd meer plezier halen uit je rol als directeur! Laat je ondersteunen en besteed klussen die teveel energie kosten uit.

Stel je voor…

 • Je kunt op elk moment flexibel gebruik maken van een HR-specialist die alles weet over personeel en organisatie.
 • Er is iemand die jou helpt structuur aan te brengen in je organisatie zodat jij weer overzicht hebt.
 • Jullie hebben niet alleen een duidelijke visie binnen de organisatie maar iedereen doet ook wat van hem/haar verwacht wordt.
 • Jouw medewerkers zijn niet alleen toegewijd, maar beschikken ook over de nodige competenties en vaardigheden.

 

Jij hebt de regie – ik zorg voor structuur

personeel en organisatieSinds 2002 ruim ik met plezier puin bij diverse organisaties. Ik help structuur aan te brengen en ben een sparringpartner voor leidinggevenden als het gaat om vragen omtrent personeel en organisatie. Ik faciliteer door complexe zaken simpel te maken en bijt me vast in lastige vraagstukken. Mijn dienstverlening is laagdrempelig en flexibel.

Toen ik in 2008 met musea begon te werken, bleek ik mijn roeping helemaal te hebben gevonden: ik werd warm van de grote gedrevenheid en motivatie van de mensen die er werken. Wat me opviel was dat veel musea sterk om de personen heen georganiseerd zijn en dat er veel projectmatig gewerkt wordt in wisselende samenstelling met weinig structuur. Je kunt er best grote ego’s aantreffen (met een klein hartje) en anders dan in andere bedrijfstakken spelen vrijwilligers een belangrijke rol voor het voortbestaan van veel musea. Tenslotte heb ik musea leren kennen als organisaties met grotere ambities dan budgetten.

Dit alles bij elkaar maakt musea heel uniek en ik heb gemerkt dat ik door mijn combinatie van out-of-the-box-denken en mijn vermogen om structuur aan te brengen musea kan helpen om beter te functioneren.

Hoe mijn klanten mij ervaren:

personeel en organisatie“Het Stadsmuseum Zoetermeer gaat verhuizen naar een nieuwe locatie en wordt 5 keer zo groot. Daar hoort ook een nieuwe personeelsorganisatie bij. Via de Museumvereniging werd ons Sabine aanbevolen om ons in dit proces te ondersteunen. Ik heb haar op dit dossier leren kennen als een zeer betrokken, zeer aimabele en deskundige gesprekspartner en adviseur. Sabine’s kracht ligt in de menselijke benadering (met kennis van psychologie), gecombineerd met gedegen kennis op het gebied van HR. Ze is warm, geïnteresseerd, professioneel en geeft hiermee vertrouwen. Als professional is ze flexibel en bereikbaar: ze reageert snel en stemt af. Kortom, een ideale partner om aan boord te hebben in een complexe transitieperiode voor wat betreft het opstellen van een functiehuis, het opstellen van functieprofielen en het afstemmen van arbeidsvoorwaarden conform een nieuwe CAO. Wij blijven met Sabine samenwerken in het vervolgtraject werving en selectie. Ik beveel haar iedereen aan!”
Jouetta van der Ploeg, Directeur Stadsmuseum Zoetermeer

 

Natuurlijk heb je professionele partners nodig

 Als directeur van een museum beweeg je je in een complex krachtenveld en de uitdagingen nemen toe. Het is niet meer dan logisch dat je samenwerkingspartners zoekt die je helpen om je doelstellingen te bereiken. Ik kan zo een partner voor je zijn en zet me graag voor je in.

Dat doe ik met respect, sensitiviteit en gevoel voor humor.

Wil jij meer plezier uit je rol als directeur halen en af van de klussen die je vooral energie kosten? Neem dan vrijblijvend contact op.

 

 

HR Helpdesk Musea – Word abonnee en krijg snel en betrouwbaar eerstelijns advies  Lees meer…

Energievreters uitbesteden – Maak optimaal gebruik van je talenten en bereik resultaten Lees meer…

Samen Sparren – Krijg nog meer regie over je rol en haal zo meer plezier uit je werk Lees meer…

Droombaan Museum – Kom erachter wat je nodig hebt om je baan weer een droombaan te laten zijn Lees meer…

Reageren is niet mogelijk